Samlivskurs PREP

Radiant Soulmate

Godt samliv

PREP samlivskurs

Samlivskurs for par som ønsker verktøy for å forbedre kommunikasjon i sitt forhold, forebygge og håndtere konflikter eller ta et kurs for å rett og slett være beredt for utfordringer som alle par møter før eller senere i samlivet.

 

Radiant Soulmate gir veiledning og verktøy for både ferske eller mer erfarne par for å mestre og overkomme utfordringer i samlivet.

 

Kurs gis for et par om gangen slik at kurset kan på best mulig måte tilrettelegges ti det enkelte paret og deres behov. Mei krydrer kurset med litt partneryoga med enkle og morsomme øvelser. Dersom dere ønsker å bli med på et PREP kurs sammen med flere par, følg med på gruppekurstilbudene på kildehuset.no.

 

Velg mellom mini PREP på 6 timer eller hel PREP på 12 timer (se næremere info om de ulike variantene nedenfor)

- tilbudet kan skreddesys etter parets ønsker og muligheter! Les mer om kursformene på venstre side.

 

NYTT! PREP-veiledning via epost

* Rådgivning basert på PREP verktøy tilbys individuelt for den som skulle ønske å stille spørsmål og få veiledning. Fint alternativ for de som det ikke er aktuelt enda og forplikte seg for et kurs sammen. Send epost og still et spørsmål, gjerne med litt situasjonsbeskrivelse. Det gis så grundig svar som mulig, pris 400,- per henvendelse. Faktura eller Vipps kan benyttes ved betaling.

 

Ta kontakt og vi setter sammen et kurs som passer best for dere !

 

 

 

Tilbakemeldinger fra par som har gått på PREP-kurs

 

-Et utrolig godt kurs, som vi vil ha stor umiddelbar glede og nytte av!

 

Generelt utrolig fornøyd med dette opplegget. Vil anbefale det til andre!

 

Jeg synes kurset traff midt i hjertet. God verktøy som vi kan bruke.

 

Veldig fornøyd med å ha fått konkrete redskaper og tro på at problemene er løsbare.

 

God og variert balanse mellom teori og gjøringer (samtale). God verktøy en kan bruke i konfliktløsninger.

 

-Fin tråd gjennom hele kurset.

 

(www.kildehuset.no)

KURSVARIANTER

ENDAGS PREP - MINI PREP 6t

* Miniferie med hotellopphold på Thon hotell på Vettre, en dag og natt. Pris: 6000 kr / par

Inkluderer: kurskostnader, lunsj, middag, overnatting og frokost. Ankomst og innsjekk 1. dag før lunsj, avreise dagen etter etter frokost. Tid for å nyte omgivelsene og være sammen som et par!

* Mini PREP over tre økter på Solstråla Studio, 3 ganger (2 timer per gang). Pris: 3500 kr / par (kursmateriale og enkle forfriskninger inkludert).

 

 

FULLVERSJON PREP 12t

* Helkurs på Vettres kurslokale to kvelder (fre+lø eller lø+sø) etter hverandre, delta på kurs, ellers gjør hva dere vil!

Pris 8500,-

Inkluderer: kun kurskostnader, måltider og evt. overnatting kommer i tillegg

 

* Fullpakke på Thon hotell på Vettre 2 hele dager. Pris 11 600,-/ par (inkluderer kurskostnader, overnatting og måltider)

* Fullversjon PREP over 6 økter på Solstråla Studio, 6 ganger (2 timer per gang)

Pris: 5500 kr / par (kursmateriale inkludert og enkle forfriskninger)

 

Thon hotell på Vettre i Asker tilbyr fine omgivelser for et samlivskurs med trivelig rammer, behagelig overnatting, kurslokaler, mat av god kvalitet, tilgang til basseng og fjord. Flott avkobling dersom man ønsker bort fra vante omgivelser! Solstråla Studio byr på et mer hjemmekoselig, intim og rolig lokale for kurset der også litt utfoldelse med partneryoga er mulig. Te/kaffe og enkle forfriskninger inkludert i prisen.

Dokumentert virkning av PREP samlivskurs

Siden PREP samlivskurs ble lansert i Norge har over 30.000 personer deltatt på kurs. Studier viser at par som har gått på PREP samlivkurs har opptil 50 prosent større sannsynlighet for å forbli i parforholdet og være tilfreds med det, enn par som ikke har fått denne kunnskapen og treningen.

 

PREP står for The Prevention and Relationship Enhancement Program – et forebyggende og samlivsstyrkende program.

Utviklet av forskere ved University of Denver, Colorado, USA, og er basert på vel 30 års forskning på samliv og parsamspill.

Modum Bad har innført, oversatt og tilrettelagt PREP for norske forhold, og holder Opplæringskurs i PREP for fagpersoner som ønsker å holde kurs.

Modum Bad hadde PREP-rettighetene til Skandinavia, og har lært opp ansvarlige i Sverige og Danmark. I 2010 kom dansk PREP-materiell, basert på den norske utgaven og i 2015 kom den svenske utgaven.

Modum Bad holdt det første PREP samlivskurs i Norge i 1999. Siden da har over 15.500 par deltatt på kurs.

De som deltar på kurs er både unge og gamle, og er fra 21 til 72 år. Gjennomsnittsalderen er 42 år. Gjennomsnittlig lengde på forholdet er 12 år.

 

Les mer om PREP på www.kildehuset.no

PREP samlivskurs er et pedagogisk opplegg som tilbyr praktiske redskaper, basert på kunnskap om hva som fremmer og hemmer utvikling av gode og trygge parrelasjoner.

 

Innholdet på et PREP samlivskurs er variert. Dere får en faglig innføring i noen sentrale samlivstema, gjerne belyst med illustrasjoner, film- eller musikkinnslag. Det blir tid og rom for å snakke sammen som par. Dere får opplæring og tid til å trene på å snakke sammen på en trygg måte – ved hjelp av den såkalte «tale-lytteteknikken». På et vanlig kurs kan det delta opptil 20 par. Det er ikke lagt opp til at deltakerne skal dele ting fra sitt privatliv med andre enn sin egen partner. Programmet på kurs er tett, men det legges også opp til at dere med dette skal få et hyggelig avbrekk i hverdagen. Det blir i tillegg gode måltider i hyggelige omgivelser – og tid for bare dere to.

 

PREP-programmet består av 14 økter:

Oppdag negative konfliktmønstre: De fire «faresignalene»

Stopp! Ta en tenkepause

Snakke sammen på en trygg måte: Kommunikasjon og tale-lytteteknikken

Hva er problemet, da? Utløsende hendelser og underliggende tema

Jakten på de gode løsningene: Problemhåndtering

Hvordan vil vi ha det sammen? Grunnregler for hjemmebanen

Da vi ble et par: Forelskelse og kjærlighet

Sex og sånn: Sensualitet og seksualitet

Vennskap og glede: Skape en positiv grunntone

Støtte hverandre: Takle vanskeligheter i fellesskap

Finne balansen: Om stress og avspenning

Du og jeg og vi: Leve med forskjeller

Tilgivelsens kunst: Forsoning og håp for veien videre

Skal vi bli gamle sammen? Engasjement og forpliktelse